Pratik Anne Poğaçası Tarifi, Anne Poğaçası Nasıl Yapılır?

Merhabalar!

Margarin veya katı yağ içermeyen pratik bir poğaça tarifi birçok kadın için sorundur. Az sonra vereceğim tarif çok kolay ve çok lezzetli. İsterseniz yoğurup buzdolabı poşeti ile derin dondurucuya atın isterseniz çocuklar okuldan gelmeden fırına atın ve onları mis gibi kokan bir ev karşılasın.

İçine maydanoz ve dereotlu beyaz peynir de az kaşar rendesi ve pastırma ve sucuk parçaları da yakışsa da zeytinyağında kavrulmuş soğan haşlanıp ezilmiş patates ve salçanın da birlikte kavrulması ile hazırlanan iç çok yakışmakta. Baharat sevenler nane ve pul biber de ekleyebilir.

Hamurun tarifi ise şöyle:

MALZEMELER

  • 1 yumurta akı   
  • 1 Çay bardağı yoğurt    
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 Kabartma tozu   
  • 1 Çay kaşığı tuz       
  • 4 çay bardağı un

Tüm malzeme güzelce yoğurulur. Hamur biraz yumuşak olacaktır bu sizi tedirgin etmesin.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde bastırdıktan sonra iç malzemesinden koyup kapatın.Kenarlarının pişme sırasında açılmaması için iyice kapandığından emin olmakta yarar var. Pişirme kağıdı serdiğiniz veya hafifçe yağladığınız tepsiye dizin.

 Üzerine akını hamura kullandığınız yumurtanın sarısını sürüp çörek otu serpin.180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırını önceden ısıtma ile ısıtmama arasında bir fark tespit etmedim. Siz nasıl tercih ederseniz.
Bu poğaça buzdolabında bir kaç gün rahatça muhafaza edilebiliyor.

Şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

rossmann ürünleri ile temizlik

Pratik Anne Keki Tarifi

Çocuğunuza havuç yedirmenin pratik ve lezzetli yolu