Pratik Anne Keki Tarifi

Merhabalar!

Unlu mamülleri yaparken mümkün olduğunca zeytinyağı kullanmaya çalışıyorum. Bu kek de hem az yağlı hem de zeytinyağı ile yapılıyor.

MALZEMELER

  • 3 Yumurta
  • 1 Çay Fincanı Şeker
  • 1 Kabartma Tozu
  • 1 Vanilya
  • 1/2 Çay Fincanı Zeytinyağı
  • 1.5 Çay Fincanı Süt
  • 3 Çay Fincanı Un
  • Biraz Limon Kabuğu Rendesi
  • İrice kesilmiş ceviz


Başlamadan önce önemli bir ayrıntı vermek istiyorum. Tüm malzeme oda sıcaklığında olmalıdır. Ayrıca aşamaların tarifteki gibi olması malzemelerin bu sıraya göre eklenmesi de önemlidir.
Şeker ve yumurta 1-2 dakika çırpıldıktan sonra yağ ve süt eklenerek 1 dakika kadar daha çırpmaya devam edilmelidir. Sonra kabartma tozu un ve vanilya eklenerek çok az daha çırpılmalıdır .İsteğe göre limon rendesi ile dişe gelecek irilikte kesilmiş ceviz parçaları da eklenip karıştırılır ve yağlanmış kek kalıbına dökülür.170 derece fırında 45-50 dakika pişirilir. 

Fırından çıkar çıkmaz kalıptan çıkarmaya çalışırsak kek parçalanır. Hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkartılır.

Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

rossmann ürünleri ile temizlik

Çocuğunuza havuç yedirmenin pratik ve lezzetli yolu